Honduras Caballero Las Lomas 250 g

Buy this
  • 150,00 kr

Producent: Marysable Caballero och Moises Herrera
Gård: Los Lomas

Sort: Catuai
Prosess:Natrual
Region: Chincla, La Paz
Land: Honduras
Skördad: 2019
Höjd över havet: 1600 meter över havet
Rostning: Ljus till mellan för att förbättra de naturliga smakerna från kaffet.
Rosteri: Blekinge Specialty Coffee – Henrik Arvidsson
Smakprofil: Sött, komplext och fruktigt

Los Lomas är Marysable Caballero och hennes make Moises Herrera senaste gård. Totalt så producerar de kaffe på över 200 hektar. Marysable och Moises kommer från generationer av kaffeodlare och de har vunnit flera utmärkelser för arbete för att utveckla kaffet i Honduras.

Marysabels pappa Don Fabio Caballero ärvde stora arealer mark runt Marcala av sin far. Som var en av de verkliga pionjärerna inom kaffeodling i Honduras. När Don Fabio lämnade över sina gårdar till Marysabel så slog hon och Moises ihop deras gårdar och skapade ett stort företag med totalt 17 gårdar.

Allt som pågår på gårdarna dokumenteras eftersom de hela tiden strävar efter producera kaffe som har hög kvalitet. De investerar mycket tid och resurser i ny utrustning men även genom att plantera nya kaffesorter för att förbättra kvaliteten på kaffet.

Caballeros är engagerade i hållbarhetsfrågor och deras fokus ligger i att förbättra jorden på deras gårdar. De gör detta gör att försäkra sig om att marken som kaffet växer i ska vara så hälsosam som möjligt för plantorna. De producerar organiskt gödsling som innehåller gödsel från kor och höns som de blandar med skalet från kaffebären.

Förutom kaffe så odlar de apelsiner, avokado, blommor, bananer och andra frukter på gårdarna. Detta är mest till deras personal men också för att skapa biologiskmångfald som skapar bra och skuggiga förhållanden för kaffeträden.

Ett kaffe från Caballeros gårdar kom 2010 på tredje plats i den årliga SCA tävling ”årets kaffe” Vilket är ett bevis på att de alltid har fokuserat på hög kvalitet.