Finca Nejapa, 250 gram

Buy this
  • 150,00 kr

Producent: Gloria Rodrigues med familj
Gård: Finca Nejapa
Åkerlott: Roma
Sort: Red Caturra
Prosess: Tvättad
Region: Ahuachapán, Santa Ana
Land: El Salvador
Skördad: March to April 2019
Höjd över havet: 1550 meter över havet
Hållbarhetsprojekt: Installerat nya solpaneler och filter för att ha rena vatten på gården.
Rostning: Ljus till mellan för att förbättra de naturliga smakerna från kaffet.
Rosteri:
Drop Coffee Rostery
Smakprofil:
En krämig kopp med mellankropp och syra som påminner om röd grapefrukt. Kaffet är enkelt att tycka om med toner av mogna röda äpplen, mjölkchoklad och en eftersmak av pomegranate.


Gården ärvdes av Glorias pappa, José Maria Rodriguez Herrera på 50-talet. Gårdens huvudsakliga sysselsättning var mjölkkor och det var José Maria som började odla kaffe av sorten Bourbon. Sakta men säkert märkte han att markerna var väldigt bra för kaffeodling och där började Finca Nejapas resa.

Gården odlar kaffe på 7 hektar där man har planterat cederträd som är ca 10 år nu. Det finns många olika sorters träd som ger skugga samt hjälper till att bevara och underhålla både jordmånen och djurliv. Finca Nejapa ligger på Laguna de Las Ninfas sluttningar med en spektakturlär vy över Apaneca-Ilamatepec berger. Varje år planterar Gloria nya plantor från hennes plantskola som kommer från utvalda frön. Hon gör detta för att gården ska vara i gott skick, ha en balanserad produktion och säkra framtida grödor.

Drop Coffee köper allt kaffe från åkerlotten Roma ligger på gårdens västra del och planterades först för 10 år sedan. På åkerlotten odlas röd och gul Caturra. Sorten och omgivningarna resulterar i ett kaffe av hög kvalitet. Gården belönades med El Salvador Cup of Excellence i 2008 och 2009 med kaffe från just denna åkerlott och med denna Caturra.

Vårt kaffe är av sorten röd Caturra. Skillnaden mellan den röda och gula Caturran är att de röda bären fångar mer solljus än den gula eftersom de gula reflekterar mer ljus. Det är även olika sorters bär, denna röda Caturra har toner av rött äpple, mjölkchoklad och granatäpple medan den gula har toner av tropiska frukter och mandel.