Alasitas 250 gram

Buy this
  • 165,00 kr

Producent: Pedro-Pablo, Daniela och Pedro Rodriguez
Gård: Las Alasitas
Sort: Röd Caturra
Prosess: Tvättad
Lot: Mirador
Region: Bolinda, Caranavi
Land: Bolivia
Skördad: Augusti-september 2019
Höjd över havet: 1580 meter över havet
Rostning: Ljus till mellan för att bevara de naturliga smakerna från kaffet.
Rosteri: Drop Coffee Rostery
Smakprofil: En krämig kopp med medium kropp. Smaktoner av karamell och grönt äpple. Det påminner lite om att dricka choklad med marshmallows med en eftersmak av kakao.

Drop Coffee åker till familjen Rodriguez och deras gårdar varje år under skörden och bor vid processtationen. Familjen Rodriguez har också varit i Stockholm för att besöka teamet på Drop Coffee. Deras relation har pågått under flera år och den fördjupas för varje år som går.

Familjen Rodriguez har en stod del i att det Bolivianska kaffemarkanden är som den är idag. De exporterar kaffe under namnet Aricafé och Drop Coffe köper nästan allt deras Bolivianska kaffe genom dem. De har ett hållbarhetsprojekt ”Sol de Manana” som går ut på att de hjälper andra producenter med allt från plantor, gödningsmedel till råd. Deras processtationer används av alla producenter som Drop Coffee köper sitt Bolivianska kaffe ifrån. Utöver detta så äger de flera gårdar.

Pedro Roudriguez började köpa kaffe från smågårdar 1986. Hans familj äger processtationer och processar och exporterar kaffe för andra producenter från Caranavi och Sud Yungas.

2014 köpte familjen Rodriguez mark i Caranavi för att kunna utbilda andra och dela med sig av sin kunskap och metoder i hållbar odling. De planerade 20,6 hektar med Röd Caturra, Java och Gesha. Gården heter Las Alasitas vilket betyder ”köp mig” på urinvånarnas språk.

Familjen Rodriguez har tillsammans med andra producenter ett hållbarhetsprojekt som kallas Sol de Manana. Det har tre grundstenar: Ekonomisk hållbarhet, social förståelse och miljömedvetenhet. De hjälper andra gårdar och producenter att producera kaffe som håller högre kvalitet och större kvantitet samtidigt som de lär ut hur de ska göra det med ett hållbarhetstänk. Familjen Rodriguez är öppna med hur mycket av inkomsterna från kaffet som går tillbaka till producenterna.